Малки точки на защита срещу COVID 19

图片2(1)

COVID-19 нахлу в нормалния живот на&# 39. Пред лицето на внезапни огнища, как да се научат на рационална преценка, превенция, се превърна в познавателен праг на широката общественост.

В тази вирусна война без дим, как трябва да провеждаме научна защита и отговор?

QQ图片20200229200838В: Трябва ли да носите маска, когато излизате?

О: Не забравяйте да носите маска!

Без значение по кой начин сте избрали да пътувате, трябва да вземете добра лична защита, особено носете маска докрай, за да намалите излагането на външни съоръжения. Измийте ръцете си веднага щом пристигнете до местоназначението си. Избягвайте да докосвате устата, носа или очи с ръце, когато не сте сигурни дали ръцете ви са чисти.

Въпрос: Може ли COVID-19 да навлезе в тялото през кожата?

О: Вирусът нахлува главно от лигавиците, като устата, носа и очите. По отношение на други пътища на предаване, научните експерименти са доказали, че COVID-19 не се разпространява през кожата. Доколкото правилният метод на миене на ръцете и навикът често да миете ръцете, можете да предотвратите разпространението на вируса през тези канали.

В: Може ли вирусът да се разпространи чрез дрехите?

О: Шансът вирусът да зарази хората чрез замърсяване на дрехите е изключително малък. Дрехите не е необходимо да бъдат специално дезинфекцирани, ако не са били на определено място, например болница, за да видят пациент или да бъдат изложени на подозрителни симптоми .

Q: Може ли алкохол да се напръска директно върху дрехите?QQ截图20200229163726

О: Алкохолът няма корозивен ефект върху обикновеното облекло, но алкохолът е клас запалими стоки, ако се напръска върху дрехи, срещне открит огън, висока температура или статично електричество, може да се запали. Не пръскайте алкохол върху дрехите.

Въпрос: Билетите на метрото разпространяват ли вируса?

О: В момента COVID-19 все още се разпространява главно чрез капчици и контакт. Въпреки че е много малко вероятно рециклираните билети за метро да бъдат заразени с вируса, за да се избегне евентуален контакт, се препоръчва да използвате лична карта на автобус или мобилен телефон, за да платите, и да измиете ръцете си, след като вземете метро и друг транспорт.

В: Как да се предотврати предаването на аерозол?

О: В сравнително затворена среда и изложени на високи концентрации на аерозоли за дълго време е възможно аерозолно предаване, но не и основният начин на предаване.

Това напомня на медицинския персонал и изследователите, че когато работят в някои специални среди, те трябва да обърнат внимание на защитните мерки за изолация на въздуха.

Но широката общественост не трябва да се тревожи твърде много за това, просто отворете прозорците у дома и проветрете.

Въпрос: Има ли значение, че канализацията е отворена?

О: Деблокирането на канализацията е изключително важно! Преди това екип беше открил COVID-19 в изпражненията. COVID-19 не се разпространява непременно през храносмилателния тракт, но тъй като замърсителите в канализацията изсъхват и се разпространяват във въздуха и аерозолите, хората вдишват и причиняват инфекция. Това е най-разумното обяснение.

u=3186786158,1909273293&fm=11&gp=0В: Как да се гарантира точността на измерването на външната температура?

О: Тъй като температурите през зимата и пролетта са ниски, ръчният инфрачервен термометър трябва да бъде калибриран преди употреба. шалове, като китки и шия.

Q: Как да се предпазите от шофиране навън?

О: 1. Направете добра вентилация, внимателно проветряване, за да се затопли.

2. Винаги пазете в колата маска, дезинфекцираща ръка или дезинфекционна хартиена кърпа. При връщане към колата от обществени места трябва да се извърши своевременно дезинфекция на ръцете.

3. Ако има пациенти със съмнителни симптоми, отворете навреме вентилацията на прозореца и дръжката на вратата, седалката, волана за дезинфекция;

4. Ако има съмнения или потвърдени пациенти са приеликола, вътрешната дезинфекция наколатрябва да се извършва под ръководството на професионалния персонал своевременно, а други пътници трябва да бъдат обект на изолирано медицинско наблюдение съгласно съответните разпоредби.

В: Кога и къде трябва да дезинфекцирам?

О: При наличие или възможно присъствие на патогенни микроорганизми и вредно микробно замърсяване е възможно да се предизвика разпространението на инфекциозни заболявания, необходимостта от дезинфекция.

Q: Кога трябва да се извърши саниране на ръцете?

О: При контакт с пациенти или от външната среда, за да се върнете на работното си място, мястото си на живот или трябва да докоснете храната с ръце, може да се стерилизира. По-често е достатъчно да миете ръцете си често и да поддържате хигиена.

u=3638591302,1790504042&fm=11&gp=0

Q: Как да дезинфекцирамприбори за хранене?

О: Дезинфекцията на предметите може да се извърши с физически средства, а не с химически дезинфектанти, като 56°C, 30 минути гореща вода може да убие вируса. В този случай, като прибори за хранене, можете да опитате да изберете начина на физическа дезинфекция на отоплението. Но помислете за други устойчиви микроби и ниската точка на кипене на водата на голяма надморска височина, така че се препоръчва да се вари 10 минути.

В: На какво трябва да се обърне внимание при използване на химически дезинфектанти?

О: Когато стерилизирате вътрешния въздух с химически дезинфектанти, уверете се, че никой не е там. Разпръскването на големи количества дезинфектант по тялото, включително принуждаването му през дезинфекционни канали, може да доведе до вдишване на дезинфектанта през дъха и може да причини вреда на човешкото тяло.

В: Кои са стерилизирани?

О: При нормални обстоятелства дезинфекцията на колелата на автомобила, дезинфекцията на въздуха в коридора, дезинфекцията на подметката, дезинфекцията на опаковки за доставка, дезинфекцията на празен под, са прекомерна дезинфекция.

Ако има ясна местна среда, замърсена от източника на инфекция, използвайте дезинфектант, за да направите еднократна дезинфекция. Достатъчно е да се избягва голяма площ от многократно пръскане с дезинфектант.

Както и да е, т.е.t е по-важно да поддържате здравословен начин на живот

Прекомерната дезинфекция не само ще убие вредните патогенни микроорганизми, но и ще убие някои полезни микроорганизми, може да навреди на човешкото здраве.

При ежедневните условия, в нормалната жизнена среда, можем да направим, за да поддържаме чисти и санитарни условия, не трябва да прекаляваме с дезинфекцията.