По-дебела ли е душовата стая, по-безопасно ли е? След като продадох банята в продължение на 10 години, най-накрая открих тайната ...

Горещата продажба на душ кабини се движи от житейската концепция за сухи и мокри прегради. В наши дни повечето семейни бани в големите градове използват сухи и мокри прегради. Въпреки това през последните години се появиха много новини за самоизбухването на стъклото на душ кабина, което обезкуражи много семейства. Три хиляди е стандартът за степента на самоизбухване на стъкло за душ у нас. Това означава, че ако за съжаление станем тримата от хиляда души, не е ли' няма ли това трагедия? Поради това някои безскрупулни бизнеси започнаха да създават обществено мнение: колкото по-дебело е чашата за душ, толкова по-силна е неговата твърдост. Много потребители всъщност вярват, мислейки, че колкото по-дебело е закаленото стъкло, толкова по-добре. Това наистина ли е така?

Всъщност това не е така.

Въпреки че плътното душ стъкло е по-силно, топлопроводимостта му е сравнително по-бедна поради дебелината му и е по-вероятно да избухне поради неравномерно разсейване на топлината.

Колкото по-дебело е стъклото, толкова по-голямо е теглото, което също е&"тест GG"; за носещата способност на хардуерните аксесоари. Ако качеството на използвания хардуер не е достатъчно добро, за да издържи това&"налягане GG", то ще бъде лесно износено, което ще се отрази на експлоатационния живот на душ кабината.

Първо, трябва да изясним въпроса: Защо експлодира закаленото стъкло?

Това е така, защото спонтанната експлозия на закалено стъкло е свързана с онечистващия никелов сулфид, съдържащ се в суровината му. Колкото по-ниско е съдържанието на никелов сулфид и колкото по-чиста е чашата, това означава, че скоростта на само експлозия ще бъде по-ниска. Въпреки че никеловият сулфид в чашата е невидим с просто око, не е лесна задача да се направи абсолютно чисто стъкло, а цената ще стане много скъпа и не може да отговори на търсенето на пазара. В допълнение, спонтанната експлозия на душ кабината е свързана с много фактори, като неправилна инсталация, температура, влажност и т.н., ще донесе определени ефекти.

И така, по-добре ли е по-плътното душ-стъкло?

На първо място, трябва да потвърдим, че стъклото на душ кабината е по-дебело, което показва, че е по-здраво, но ако стъклото на душ кабината е твърде дебело, това ще бъде и контрапродуктивно, тъй като е трудно за някои фабрики за душове с малка марка до напълно закалено стъкло с дебелина повече от 8 мм. Това ще накара стъклото на душ кабината да има остра повърхност, след като е счупено, което лесно ще доведе до риск от надраскване на човешкото тяло.

От друга страна, тъй като колкото по-дебело е стъклото, толкова по-лоша е неговата топлопроводимост, така че по-голяма е възможността стъклото да се спука. Тъй като една от основните причини за спонтанната експлозия на стъклото е причинена от неравномерно разсейване на топлината на различни места, от тази гледна точка взривозащитното стъкло трябва да бъде възможно най-тънко.

Освен това, колкото по-дебело е стъклото, толкова по-тежко е теглото, прекалено много натиск върху пантите, експлоатационният живот на профилите и шайбите ще бъде съкратен, особено в стаите за душ с нисък клас се използват предимно макари с лошо качество, така че колкото по-плътно е стъклото , по-опасното! Качеството на закаленото стъкло зависи главно от степента на закаляване, дали е произведено от официален производител, пропускливост, устойчивост на удар, устойчивост на топлина и т.н.

Един приятел ще попита, ти каза толкова много, колко дебело е закаленото стъкло?

Продуктите за душ кабини на пазара имат полу-дъгови и линейни форми. Дебелината на стъклото също е свързана с формата на душ кабината. Например, извитият тип има изисквания за моделиране на стъкло, като цяло 6 мм е подходящо, твърде дебелата не е подходяща за моделиране и стабилността не е толкова добра, колкото 6 мм. По същия начин, ако изберете линеен екран за душ, можете да изберете спецификации от 8 мм или 10 мм, но трябва да се напомни, че с увеличаване на дебелината на стъклото общото тегло също се увеличава, което има по-голямо влияние върху качеството на свързания хардуер. Високи изисквания. Но ако купувате стъкло с дебелина 8 ~ 10 мм, ролките трябва да са с по-добро качество.